Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Melanie Laurent: Συνέντευξη

Για τους λάτρεις της γαλλιδούλας, βρήκα μία συνέντευξη. Δεν είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά μιλάει τόσο ωραία για τον Quentin που δεν μπορούσα να μην την ποστάρω!


Ποια ήταν η αντίδρασή σου την πρώτη φορά που άκουσες για το "Inglourious Basterds"?

Melanie Laurent: Η πρώτη μου αντίδραση νομίζω ήταν "Oh, my God". Και μετά ένιωσα μεγάλη τιμή, γιατί με επέλεξαν να παίξω το ρόλο, από δεν ξέρω κι εγώ πόσες ηθοποιούς. Η μεγαλύτερη αντίδρασή μου ήταν όταν διάβασα το σενάριο και συνειδητοποίησα ότι ήταν μεγάλος ρόλος. Δεν ήταν απλά μια μικρή Γαλλίδα στη μεγάλη ταινία.


Ο Tarantino σε άφησε να περιμένεις πολύ πριν σου πει ότι πήρες το ρόλο.

ML: Έγιναν τρεις auditions: μία μπροστά του, μία με τον Daniel Bruhl (που υποδύθηκε τον Fredrick Zoller), και μία σε ένα εστιατόριο για τεσσεράμισι ώρες! Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το αν θα με επιλέξει, έτσι σοκαρίστηκα όταν το έκανε.


Λοιπόν πως είναι να εργάζεσαι στην ταινία;

ML: Είχα πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Αρχικά είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ που θα έκανα μια ταινία με έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες. Αυτό μου δημιουργούσε μεγάλη πίεση μερικές φορές για να αντεπεξέλθω καλά. Αλλά επίσης ένιωθα ότι όλοι στο πλατό ήταν χαρούμενοι που ήταν εκεί, και που δούλευαν μαζί του. Συνειδητοποίησα ότι όλοι ήταν κάπως φοβισμένοι όπως κι εγώ, αλλά ταυτόχρονα πολύ χαρούμενοι που ήταν μέρος αυτής της ταινίας.
Ήταν απίθανο να δουλεύεις μαζί του. Σε ενθαρρύνει να έχεις δικές σου ιδέες, που το βρήκα πολύ απελευθερωτικό.


Απ΄ότι έχω καταλάβει πολλές φορές ζητάει από τους ηθοποιούς του να παρακολουθήσουν άλλες ταινίες για έμπνευση. Το έκανε και με σένα αυτό;

ML: Όχι, αλλά με έκανε να πάω στο Los Angeles για δέκα μέρες, να μείνω σπίτι του και να μάθω πως να προβάλλω ταινίες. Και όταν πέρασαν αυτές οι δέκα μέρες, με πήγε στο New Beverly Cinema και πρόβαλα trailers και ταινίες και άλλαζα μπομπίνες, όλα όσα ένας projectionist κάνει. Ήθελε να μπορώ να το κάνω υπό πίεση κάτι που ήταν πολύ καλό, γιατί τώρα μπορώ να προβάλλω ταινίες πολύ καλά. Αν δεν έχω άλλες δουλειές σαν ηθοποιός, πάντα θα μπορώ να κάνω αυτό.


Έχεις σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες ["De moins en moins," που ήταν υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους στις Κάννες το 2008, και ένα επεισόδιο στη Γαλλική σειρά "X Femmes"] -- έμαθες τίποτα όσο αφορά σε αυτόν τον τομέα δουλεύοντας με τον Tarantino?

ML: Ήταν σαν μίνι πανεπιστήμιο κινηματογράφου. Τον παρατηρούσα όλη την ώρα, και ήμουν πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένη με τον τρόπο που δούλευε με κάθε παράγοντα της ταινίας. Ένας καλός σκηνοθέτης πρέπει να είναι αρχηγός καθώς πρέπει να δουλεύει με πολλούς ανθρώπους κάθε μέρα. Είχε απίστευτη ενέργεια.


Είσαι έτοιμη να αρχίσεις γυρίσματα για ακόμη μία αμερικάνικη ταινία, το Beginners," με τους Ewan McGregor και Christopher Plummer. Θα σε βλέπουμε συχνά από εδώ και στο εξής;

ML: Επειδή έκανα μια ταινία με έναν τόσο απίστευτο σκηνοθέτη σαν τον Tarantino, με ενδιαφέρει πολύ να δουλεύω με καλούς σκηνοθέτες από εδώ και πέρα, έτσι αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Δε με νοιάζει να κάνω μία μεγάλη ταινία αλλά αυτές που κάνω να είναι καλές!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Quentin takes over Japan...

Ψαχουλεύοντας στο google έπεσα σε αυτή τη φωτογραφία:


Τι στα διάλα; Κάθε μήνα άλλη γκόμενα Κουεντινάκο; Τόση τελειότητα θα μου πεις θα χαραμιζόταν μόνο σε μία(είναι και που δεν με έχει γνωρίσει of course). Πάντως είναι ασχημούλα...

Αυτόν τον καιρό είναι στην Ιαπωνία και κάνει τρέλες.

Πήγε σε μια κουλή εκπομπή και η a2a ήταν φανταστικομμύρια καλή και μου βρήκε βίντεο:







Επίσης γυρνάει και μια διαφήμιση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ τυπάς αλλά κάκιστος ηθοποιός(truth hurts baby-που΄σαι Lihgtman να με δεις-):

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Quentin's Basterds: Mr. Blonde

Είναι από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες σε ταινία. Θυμάμαι από μικρή μόλις έσκαγε ο Mr. Blonde στην οθόνη πάθαινα πλάκα. Γιατί πάνω απ΄όλα ο Mr.Brlonde είναι cool!

Yeah, bam, bam, bam, bam, bam. I told 'em not to touch the alarm - they touched it. If they hadn't done what I told 'em not to do, they'd still be alive

Άνθρωπος εμπιστοσύνης. Πήγε ακόμη και φυλακή προκειμένου να μην προδώσει τους συνεργάτες του. Είναι ευθύς και λέει αυτό που σκέφτεται. Επίσης είναι τρελαμένος. Και όταν λέμε τρελαμένος το εννοούμε! Καλό, χρυσό παιδί, με τεράστια καρδιά αλλά επαγγελματία δεν τον λες.

Eddie, you keep talking like a bitch, I'm gonna slap you like a bitch.

Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και βάζει την ομάδα σε κίνδυνο. Επίσης δεν δέχεται υποδείξεις από όποιον να΄ναι. Αν δεν σε ξέρει δεν θα σε υπολογίσει καθόλου. Όμως το πόσο λατρεύω αυτή την παράνοια στο βλέμμα του δεν λέγεται. Το φοβερό βλέμμα, το ειρωνικό χαμόγελο και η βραχνή φωνή του με άφησαν αιώνια ερωτευμένη μαζί του...

Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?

Α και ο τρομερός σαρκασμός του! Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και αδιάφορα σχεδόν πετάει ατάκες, πάντα αστείες και κυρίως εύστοχες! Και στον ελεύθερο χρόνο του ακούει μουσική και κόβει αυτιά! Mr. Blonde is fucking cool.

Listen kid, I'm not gonna bullshit you, all right? I don't give a good fuck what you know, or don't know, but I'm gonna torture you anyway, regardless. Not to get information. It's amusing, to me, to torture a cop. You can say anything you want cause I've heard it all before. All you can do is pray for a quick death, which you ain't gonna get.

Ο Mr.Blonde σαν χαρακτήρας είναι γοητευτικός. Από εκείνα τα κωλόπαιδα που όλοι λατρεύουμε αν και ξέρουμε ότι μόνο μπελάδες φέρνουν. Είναι από τους χαρακτήρες που στον κινηματογράφο είναι πολύ συνηθισμένοι καθώς τους πάνε οι άντρες και παθαίνουν την πλάκα τους οι γυναίκες. Σπάνια όμως βγαίνει τόσο φυσικό αυτό, τόσο ρεαλιστικό όσο από στο Reservoir Dogs...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Tarantino On McCabe & Mrs Miller και κάτι ακόμη...



Ο Tarantino μιλάει για μια φήμη που κυκλοφορεί για τον Scorsese και που πολύ αμφιβάλω ότι αληθεύει(αν το έχω ξαναποστάρει sorry).



Και ένα τέλειο γράμμα του Quentin στην Campion για το πολυαναμενόμενο Bright Star(ευχαριστώ Jack):




Αν δεν βγάζετε τα γράμματα, θα το βρείτε εδώ!

Είναι τόσο γλυκός! Σαν παιδάκι... Και κάνει πολύ αστεία γραμματάκια αν και γι΄αυτό ευθύνεται η λίγη δυσλεξία που νομίζω ότι έχει(όρκο δεν παίρνω, νομίζω κάπου το είχα διαβάσει παλιά).

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Οι μπάσταρδοι πήγαν Ιαπωνία...

Πρεμιέρα στην Ιαπωνία για τα μπασταρδάκια όπου αναμένεται να έχει τρελό σουξέ!



Η Melanie φοράει τέλεια στις δύο τελευταίες.


Τι στα διάλα έπαθε το μούσι του Brad;

Πολλά πολλά δεν έχω αλλά κάτι είναι και αυτά. Και δύο από τα Ιαπωνικά κατακίτρινα πόστερ.



Θεούλης ο colonel πίσω!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Quentin's Women: Shoshanna Dreyfus

Έφηβη ακόμη είδε την οικογένειά της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της. Ένιωσε τον φόβο να την παραλύει αλλά μπόρεσε να τρέξει μακριά ενώ το βλέμμα του Hans Landa διαπερνούσε τη σπονδυλική της στήλη. Και κατάφερε να επιβιώσει, να ερωτευθεί και να αποκτήσει τον δικό της κινηματογράφο αφήνοντας πίσω το οδυνηρό παρελθόν. Είναι πλέον μια όμορφη, νέα, τυπική(στα όρια του γραφικού) Γαλλίδα...


Όμως το παρελθόν θα επιστρέψει χάρη σε ένα κακόγουστο αστείο της μοίρας. Θα τη βρει απροετοίμαστη αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη. Αποφασισμένη να σχεδιάσει την απόλυτη εκδίκηση για τον άντρα που ξεκλήρισε την οικογένειά της και τους ομοίους του.


Στην πρώτη της συνάντηση με τον άντρα που αποτελεί τον εφιάλτη της θα είναι τρομοκρατημένη. Θα παραμείνει ψύχραιμη και δεν θα σπάσει παρά μόνο όταν αυτός απομακρυνθεί. Τη δεύτερη φορά που θα συναντηθούν θα είναι πάλι ψύχραιμη. Όμως αυτή τη φορά όχι για να κρύψει τον φόβο της αλλά την έξαψη, τον ενθουσιασμό και την αγωνία για την έκβαση του σχεδίου της.


Η Shosanna είναι ένας άνθρωπος που έχει πονέσει και έχει μισήσει πολύ. Έτσι όταν τυχαία της δοθεί η ευκαιρία για εκδίκηση όχι απλά θα την αρπάξει αλλά θα την κάνει όσο πιο μεγαλειώδη μπορεί. Θα γίνει η ίδια δολοφόνος και θα απευθυνθεί στα θύματά της πριν τα σκοτώσει. Για να τα τρομοκρατήσει λίγο παραπάνω.


Όμως όταν κορυφωθεί η εκδίκησή της δεν θα είναι εκεί για να την απολαύσει. Ίσως καλύτερα γιατί θα έβλεπε ότι ανάμεσα σε αυτούς που δολοφονεί δεν βρίσκεται αυτός που ήθελε όσο κανέναν άλλο να σκοτώσει. Άλλο ένα ειρωνικό παιχνίδι της μοίρας.


Ολοκληρωμένος χαρακτήρας, αλλά απλός. Στο κάτω κάτω μια απλή κοπέλα είναι που μεγάλωσε απότομα από καταστάσεις που δεν μπορούσε να ελέγξει. Ένας χαρακτήρας γραμμένος με πολύ αγάπη. Ένας χαρακτήρας που την ώρα που η φυσική του υπόσταση αφήνει την τελευταία της πνοή, η κινηματογραφική του γράφει ιστορία και χαράζεται στην αιωνιότητα...