Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

True Romance

Άλλο ένα σενάριο που ξεκινάει με έναν ανεκδιήγητο διάλογο, χωρίς προφανές νόημα αλλά με πολύ πολύ στυλ! That's a Quentin's movie. Από τις πιο ρομαντικές ταινίες. True Romance. Τα λέει όλα ο τίτλος!


Γίνεται ένας πραγματικά μεγάλος και αληθινός έρωτας να ξεκινήσει σε μια κινηματογραφική αίθουσα; Ασυζητητί! Μπορεί όμως να ξεκινήσει όταν αυτό που προβάλλεται είναι τρία έργα kung fu;Φυσικά... Τουλάχιστον το αγόρι θα εντυπωσιαστεί με τις προτιμήσεις του κοριτσιού!!! Θα ακολουθήσει πίτα, συζήτηση, φλερτ, μια βόλτα από ένα μαγαζί με κόμικς και η βραδιά θα καταλήξει στο κρεβάτι του νεαρού μας φίλου...


Θα ήταν μια υπέροχη ρομαντική ιστορία. Αλλά πόσο θα κρατούσε η σχέση; Ο έρωτας πρέπει να δοκιμαστεί στα δύσκολα. Αν τα καταφέρει εκεί θα κρατήσει για πάντα... Η Alabama αποδεικνύεται πόρνη(περίπου δηλαδή δεν έχει τέσσερις μέρες που ξεκίνησε αυτή τη δουλειά) που την έχει στείλει το αφεντικό του Clarence επειδή είχε τα γενέθλιά του και είχε καιρό να πάει με γυναίκα. Έτυχε όμως να τον ερωτευτεί.


Θα παντρευτούν αμέσως.Θα δοθούν ο ένας στον άλλο αμέσως. Άλλωστε η ζωή είναι μικρή και τα συναισθήματα τους μεγάλα για να κάνουν πίσω. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα: Ο Clarence δεν μπορεί να ζει στην ίδια πόλη με τον προστάτη(νταβατζής είναι η σωστή λέξη αλλά είμαι κόσμια) της Alabama. Θα πάει να τον βρει και να τον σκοτώσει. Πάνω στον πανικό που θα επικρατήσει θα βρεθεί με μια βαλίτσα κοκαΐνη! Gangsters θα τους κυνηγήσουν ενώ εκείνοι θα προσπαθήσουν να πουλήσουν την κοκαΐνη.


Αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό. Θα μπλέξουν τρίτα άτομα. Θα ανακατευτεί η αστυνομία, θα πέσουν σφαίρες, ξύλο... Και ο έρωτας του θα γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατός. Κάθε μέρα είπα; Κάθε λεπτό... Και μέσα σε όλα αυτά ο Elvis(ναι ο Elvis!), να εμπνέει τον Clarence!


O Christian Slater(ο οποίος μου θυμίζει απίστευτα τον Mickey Rourke στα νιάτα του) και η Patricia Arquette(λατρεμένη φυσιογνωμία) είναι πλασμένοι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το cast περιλαμβάνει επίσης τους Gary Oldman, Brad Pitt (και οι δύο σε φοβερούς ρόλους, ειδικά ο Pitt έχει πολύ γέλιο), οι εξαιρετικοί Christopher Walken και Samuel L. Jackson και πολλοί ακόμη!


Μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες του κινηματογράφου χτίζεται μέσα στην απόλυτη βία. Πραγματικά ίσως το πιο βίαιο σενάριο που έχει γράψει ο Tarantino. Ο Clarence και η Alabama θα υποστούν τη βία(ειδικά η δεύτερη-σε μία σκηνή απίστευτα δυνατή που δεν θα φύγει ποτέ από ο μυαλό μου-) αλλά θα την προκαλέσουν κιόλας. Τα όρια τα ξεπέρασαν όταν αποφάσισαν να είναι μαζί στα πρώτα δέκα λεπτά... Two against the world(η ατάκα από το Planet Terror μοιάζει τόσο ταιριαστή εδώ).


Μπορεί αυτή την ταινία να μην τη σκηνοθέτησε ο Tarantino αλλά έχει τη σφραγίδα του και είναι φανερό. Ο Scott τη σκηνοθέτησε υπέροχα, ακολουθώντας σχεδόν πιστά το σενάριο δίνοντας όμως ταυτόχρονα τη δική του οπτική κάνοντας την ένα αριστούργημα. Αποφάσισε να αλλάξει το τέλος. Ο Tarantino τον άφησε και απλά είδε την ταινία από την πλευρά του Scott. Για τον Quentin ήταν μια περιπέτεια αλλά για τον Scott είναι μια ρομαντική ιστορία. Με αυτή τη ματιά την είδε και ως τέτοια την απέδωσε(και ο Quentin ενθουσιάστηκε!). Και είναι μια πραγματικά υπέροχη ρομαντική ιστορία...

2 σχόλια: