Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Kill Bill (Vol.1)

Δεν πρόκειται να κάνω ένα ποστ για κάθε Volume καθώς πάντα αντιμετώπιζα το Kill Bill σαν μία ταινία απλά είναι πολλά αυτά που θέλω να πω και ένα ποστ θα ήταν κουραστικό. Μιλάμε για Grindhouse εγχείρημα, το πρώτο του Quentin και σαν τέτοιο ίσως είναι αποτυχία καθώς είναι υπερβολικά ποιοτικό, καλογραμμένο και καλογυρισμένο!


Επηρεασμένο από ταινίες Κουνγκ Φου και κλασσικές ιστορίες εκδίκησης, ένας φόρος τιμής σε αυτά τα είδη που αποτελούν ένοχη απόλαυση για κάποιους, άνευ λόγου ύπαρξης για κάποιους άλλους ενώ οι περισσότεροι απλά τα αγνοούν!


Πρώτα θεωρώ σωστό να εξηγήσω τα σύμπαντα στα οποία κινούνται οι ταινίες του Tarantino. Υπάρχει το Realer-than-Real-Movie universe στο οποίο κινείται το Reservoir Dogs, το Pulp Fiction και ακόμη περισσότερο το Jackie Brown και υπάρχει και το Movie-Movie universe στο οποίο κινείται το Kill Bill. Είναι ταινίες που γνωρίζουν ότι είναι ταινίες, οι χαρακτήρες δεν πλησιάζουν το αληθινό και η μυθοπλασία είναι βασικό κομμάτι. Είναι οι ταινίες που θα γούσταραν να δουν οι χαρακτήρες από το Reservoir Dogs και το Pulp Fiction.


Ότι λοιπόν βλέπουμε στο Kill Bill είναι μια φανταστική ιστορία γεμάτη υπερβολές που όμως όχι μόνο θα μας διασκεδάσει αλλά θα μας συγκινήσει, θα μας γοητεύσει και θα μας μεταφέρει στο δικό της σύμπαν!


Μια γαμήλια τελετή(πρόβα γάμου για την ακρίβεια) λοιπόν μετατρέπεται σε μακελειό όταν η Deadly Vipers Assassination Squad σκοτώνει τους πάντες. Ή σχεδόν... Η Νύφη θα πέσει σε κόμμα για τέσσερα χρόνια και όταν ξυπνήσει η εκδίκηση θα είναι μονόδρομος! Η Uma Therman ίσως στον εντυπωσιακότερο ρόλο της καριέρας της θα αντιμετωπίσει ένα σωρό διαφορετικούς "κακούς" χαρίζοντάς μας τόνους αίμα, ξύλο, δράση...


Εξαιρετικές ερμηνείες. Ο David Carradine ξεχωρίζει εύκολα από τους άντρες (που δεν είναι και πολλοί) ενώ οι Daryl Hannah και Julie Dreyfus είναι υπέροχες με τη δεύτερη ελαφρά καλύτερη. Εξάλλου γυναικεία υπόθεση είναι η ταινία!

Vol. 2

6 σχόλια:

  1. Kill Bill Vol.1
    Ανευρα κινηματογραφημενες οι σκηνες βιας,καθολου ρεαλιστικες.Απαραδεκτο σεναριο με χαζες και αστοχες ατακες.Αλλα,τι αλλο να περιμενω απο τον απαραδεκτο Ταραντινο;Η κινηματογραφικη αστυνομια πρεπει να δρασει γρηγορα για να συλλαβει καποιους που σκοτωνουν τον κινηματογραφο...

    1.5/5

    Kill Bill Vol.2
    Ο Ταραντινο φτιαχνει χαρακτηρες-ζωα,χωρις συναισθηματα,ευαισθησια κτλπ.Ο σκοπος τους ειναι μονο το...ξεκοιλιασμα!Aλλα οταν προσπαθει να τους κανει κανονικους ανθρωπους (οταν η Νυφη συναντα την κορη της) δεν τα καταφερνει.Το σεναριο παραμενει απαραδεκτο,αλλα τωρα εχει περισσοτερο μπλα μπλα και πιο πολυ βαρεμαρα.Το μονο πλεονεκτημα ειναι η κορμαρα της Uma.Ακουσα πως θα βγει και Kill Bill 3!!!!!!Αλλα ευτυχως θα βγει το 2014!Ουφφφφ,ανακουφισσσηηη...

    1.5/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΙLL?
    ΓΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή