Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Kill Bill (Vol.2)

Vol. 1


Μία ταινία που έχει τα πάντα! Δράση, χιούμορ, αγωνία. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις σκηνές στο φέρετρο! Τόσο αποπνικτικές και αγωνιώδεις... Η κινηματογράφηση είναι απλά μαγική... Τόσα διαφορετικά είδη δεμένα τόσο καλά! Ιαπωνική ταινία πολεμικών τεχνών, spagetti western, cult revenge movie, anime και όλα αυτά δεμένα τόσο ωραία!


Οι χαρακτήρες του Quentin δεν ξεχνάνε στιγμή ότι είναι φανταστικοί. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι κινηματογραφικοί χαρακτήρες. Δεν θα διστάσουν να απευθυνθούν κατευθείαν στον θεατή, να του κλείσουν το μάτι. Όπως και ο Quentin θα παίξει πολύ με την κάμερα! Θα τολμήσει πράγματα που φαίνονται ανούσια, χαζά και ίσως αταίριαστα. Όμως δεν είναι. Είναι η δήλωση του προς τον έκπληκτο θεατή: Αυτό που βλέπεις είναι μια ταινία. Είναι η δικιά μου ταινία. Και όχι μόνο θα κάνω ότι γουστάρω αλλά στο τέλος θα με ευχαριστείς για το θέαμα!


Όσο όμως και αν εντυπωσιάζει οπτικά το Kill Bill, κατά τη γνώμη μου αυτό που ξεχωρίζει είναι το σενάριο. Μία υπέροχη ιστορία, αφηγηματικά άψογη, με τρομακτικά καλά δουλεμένους χαρακτήρες! Αφήνεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Quentin σε παρασύρει στο υπέροχο σύμπαν του όπου όλα μπορεί να συμβούν!


Δεν γίνεται επίσης να μην αναφερθώ στη βία. Πολλή βία! Αίμα ατέλειωτο, κομμένα μέλη να πετάγονται αριστερά και δεξιά, απίστευτα σαδιστές χαρακτήρες να φέρονται τρομακτικά ωμά ο ένας στον άλλο! Το μόνο που μπορώ να πω σε όποιον πιστεύει πως η τόση βία μπορεί να γίνει αρνητική επιρροή στους θεατές είναι αυτό που πολύ γλαφυρά έχει πει ο ίδιος ο Tarantino: It's a fucking movie!


Τέλος, άλλη μια ταινία του λατρευτού που αποτελεί ένα τεράστιο Λούνα Παρκ για τον σινεφίλ! Αναρίθμητες επιρροές και αναφορές. Ο Sebastian έχει φροντίσει να μας χαρίσει τον απόλυτο οδηγό σχετικά με το Kill Bill. Κάποια στιγμή θα κάνω αναλυτική αναφορά. Η γκάμα των ταινιών είναι τεράστια και μας καθιστά απόλυτα βέβαιους πως ο Quentin είναι ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες του σινεμά. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τόσο μορφωμένος κινηματογραφικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου