Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Death proof

Hey, Pam, remember when I said this car was death proof? Well, that wasn't a lie. This car is 100% death proof. Only to get the benefit of it, honey, you REALLY need to be sitting in my seat...

Το Death Proof είναι αυτό που λέμε: καθαρή διασκέδαση! Κάθε δευτερόλεπτο του έργου είναι απόλαυση...


Για άλλη μια φορά κεντρικές ηρωίδες είναι γυναίκες... Αλλά γυναίκες όχι συνηθισμένες! Είναι γυναίκες δυναμικές, έξυπνες, ετοιμόλογες και κυρίως είναι πιο άντρες απ' τους άντρες! Γυναίκες που δεν διστάζουν να τα βάλουν με όσους τους κυνηγούν...



Ο Stuntman Mike είναι ο ιδιοκτήτης του πιο Death Proof(να τολμήσω να το μεταφράσω αλεξιθάνατο;) αυτοκινήτου. Και ξέρει να το χρησιμοποιεί! Ο ίδιος μας διευκρινίζει πως για να επωφεληθείς από αυτό πρέπει να κάθεσαι στη θέση του οδηγού... Ο Stuntman Mike λοιπόν έχει σαν χόμπι να εντοπίζει παρέες νέων κοριτσιών και να τις ξεκληρίζει με το αυτοκίνητο του... Είναι ένας κοινός δολοφόνος κατά συρροή που απλά δεν κρατάει το όπλο αλλά βρίσκεται μέσα σε αυτό! Γίνεται κομμάτι του θανάτου...


Θα έρθει όμως η μέρα που θα επιλέξει τα λάθος θύματα, θα τα βάλει με τις λάθος γυναίκες και φυσικά θα το μετανιώσει πικρά! Οι γυναίκες του Tarantino δεν δείχνουν έλεος, οίκτο ή συγχώρεση... Είτε δρουν υπολογισμένα(Kill Bill) είτε αυθόρμητα(Death Proof) μπορούν να κάνουν και τον πιο σκληροτράχηλο Stuntman, ακόμη και μέσα στο πιο...αλεξιθάνατο αυτοκίνητο να κλαίει σαν μικρό παιδί! Η αξιοπρέπεια που ποτέ δεν έχασε ο Bill εδώ απλά δεν υφίσταται κάνοντας τον Stuntman Mike έναν μη αγαπητό χαρακτήρα! Ίσως βέβαια να φταίει το ότι σκοτώνει νέες κοπέλες, χωρίς έγνοιες, που το μόνο που θέλουν είναι να διασκεδάσουν(είναι ο ορισμός τις ζωτικότητας) και δεν έχει καν τα κότσια να το κάνει μόνος του!


Σε μια γρήγορη σύνοψη πρόκειται για μια ταινία με ωραίες γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα, απίστευτη μουσική... Όσοι έχουμε δει και το Planet Terror του Rodriguez απολαμβάνουμε τρελά τις αλληλοαναφορές των δύο ταινιών. Το τύπου Grindhouse φιλμάρισμα(δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω στα ελληνικά, ή δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή) δίνει μια νοσταλγική νότα και παράλληλα αποφεύγεται το άσκοπο πλάτιασμα(ξαφνικά πετάγεται άλλη σκηνή σαν να έχει χαλάσει η κόπια).


Η ταινία αποτελεί όχι μόνο έναν φόρο τιμής στο Grindhouse σινεμά που σημάδεψε και αποτέλεσε σχολή για τον Tarantino αλλά και στη φίλη του Zoe Bell που πρωταγωνιστεί υποδυόμενη τον εαυτό της και είναι μακράν η πιο εντυπωσιακή παρουσία...
Επίσης εννοείται πως και εδώ ο Quentin εμφανίζεται σε δευτερεύοντα ρόλο... Είναι ο cool bartender Warren! Shots first, questions later!

19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα στο πιο ηλίθιο παραλήρημα που έχω διαβάσει στη ζωή μου, είπες τη μεγαλύτερη αλήθεια:

    "Ο Ταραντινο, ενα τσογλανακι που κανει χαβαλε"

    Οπότε όσο αυτός κάνει ταινιάρες, βγάζει χρήματα με το τσουβάλι, πηδάει ασύστολα, κερδίζει βραβεία και το κάνει κάνοντας χαβαλέ και περνώντας γαμάτα, μπορείτε να βάλετε την άποψή σας waaaaay up your ass και να συνεχίσετε τη μίζερη ζωούλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνε παλικάρι μου δες τίποτα Ταρκόφσκηδες ή την άλλη την Τιτίκα τον Μπέργκμαν εκεί πέρα και άσε όσους ξέρουμε να διασκεδάζουμε να βλέπουμε Ταραντίνο!

    Να κάτσω να σου μιλήσω για αριστουργηματικά μονοπλανα το θεωρώ χάσιμο χρόνου εφόσον δεν συνοδεύονται από σενάριο αποδόμησης της ανθρώπινης φύσης σε συνδυασμό με αλληγορικά/συμβολικά πλάνα που υποδηλώνουν το απροσδιόριστο της ανθρώπινης ψυχής.

    Αν από μόνος σου δεν μπορείς να καταλάβεις δυο απλά, λογικά πράγματα, όπως το ότι δεν απευθύνεται σε σένα αυτή η ταινία ε τότε τράβα δες και καλτ ταινίες του '80 και μετά βρες ένα blog που γράφουν γι΄αυτές και κράξε ή get a life!

    Ήμαρτον δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο πολύ γαμάει ο γιγαντιαίος Μουσακάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. "Εσυ ρε μπαουερ ποτε θα σταματησεις τα xD :)) :p ;);;;;;"

    Συγγνώμη, αλλά όταν διαβάζω κάτι που είναι πολύ αστείο, γελάω... Όταν σταματήσεις να κατακρίνεις τόσο έντονα και με τόση επίμονη ταινίες/σκηνοθέτες που αρέσουν σε άλλους, τότε θα σταματήσω και γω τα "xD :)) :p ;)"... Και για να σου μιλήσω λίγο πιο σοβαρά (θα το κάνω με παράδειγμα μπας και το καταλάβεις)... όταν πας καλεσμένος σε ξένο σπίτι, αρχίζεις και κριτικάρεις το γούστο των ανθρώπων; Δεν νομίζω να κατακρίνεις τους πίνακες ή τα χαλιά ξέρω γω... Και μη μου πεις πως λες απλά τη γνώμη σου γιατί την είπες 1-2-3-1013 φορές και συνεχίζεις το ίδιο βιολί!!! Γιατί;!;!; Ντάξ, το καταλάβαμε, δεν σου αρέσει ο Tarantino, δεν σου αρέσει το Fight Club κλπ-κλπ... Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε και σίγουρα δεν είναι σωστό να πηγαίνεις σε κάποιο blog και να κατηγορείς το θέμα του... Αν δεν σου αρέσει, ΔΕΝ προσβάλεις το γούστο του blogger (Annie συγγνώμη για τη λέξη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρήκα άλλη:p) απλά δεν πηγαίνεις όπως δεν πηγαίνεις και σε κάποιο ξένο σπίτι... ΤΟΣΟ απλό!!! Και για μένα πάντως το Death Proof είναι η χειρότερη ταινία του Tarantino (8.5/10). Β)

    2. Να σχολιάσω λίγο και τη λίστα σου (να μην σε αφήσω και παραπονεμένο:p):

    Α. Με διαφορά η καλύτερη ταινία είναι το Death Proof. Ξεχωρίζει σαν τη χιονονιφάδα στα σκατά.

    Β. Έλα, πες την αλήθεια... το Showgirls σου άρεσε... Αντρίκια πράγματα... Δεν γούσταρες όταν το είδες;!;!; ;) ;) ;) Εκτός κι αν το είδες επειδή νόμιζες πως είναι υπαρξιακό δράμα... Έλα, σοβαρά... δεν σε χάλασε... Β) ;)

    ΥΓ: Annie ο Μουσακάς όσο καλτιά κι αν είναι... ΔΕΝ μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ξεχωρίζει σαν τη χιονονιφάδα στα σκατά."

    Είσαι πολύ ποιητικός όταν θέλεις!

    Ο Μουσακάς είναι απαίσια ταινία. Αλλά με είχε κάνει να γελάσω με το πόσο απαίσια είναι. Κανιβαλίζεται πανεύκολα και γι΄αυτό γαμάει άγρια!

    Ρε συ Cinefil, βλαμμένο είσαι; Μπαίνεις σε blog που λέγεται Quentin Tarantino Is The Messiah για να κράξεις τον Ταραντίνο; Τρελή είμαι και βλέπω το παράλογο;

    Και για να σου απαντήσω:
    Στο Death Proof μου αρέσει ο χαβαλές, οι γκόμενες, οι διάλογοι, η γαμιστερή σκηνοθεσία... Για τους οργασμούς που προσφέρει στον geek εαυτό μου όταν βλέπω την Dodge... Τη βλέπω πίνοντας μπύρα όταν γυρνάω από τη δουλειά για να ξεκουραστώ και όχι για να μου ανοίξει νέους ορίζοντες ή να προβληματιστώ. Η ταινία είναι carxploitation, αφού τα "σκουπίδια" των 80's δεν είναι για τα ντελικάτα ματάκια και γούστο σου για ποιο γαμημένο λόγο είδες το Death Proof.

    Και μπορεί κι εγώ όλα αυτά τα τέρατα του κινηματογράφου να τα θαυμάζω και να είναι πολύ αγαπημένοι μου αλλά μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα σε κινηματογράφο και σινεμά. Ο Ταραντίνο κάνει σινεμά και το κάνει τέλεια. Αν τα στενά σας μυαλουδάκια δεν μπορούν να το δουν αυτό ας αναπαράγουν παπάτζες των κριτικών για το συμβολικό σινεμά του Ταρκόφσκι.

    Άντε να τελειώνουμε με το θεματάκι(τώρα που σε αναγκάσαμε να πεις και τη γνώμη σου για το Death Proof) γιατί έχω αλλεργία στους ανθρώπους με χαμηλό IQ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. "Τουλαχιστον η Τιτικα και οι Ταρκοφσκηδες ειναι ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!!!!"

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    (ποια είναι η Τιτίκα;!;!;)

    2. "Μπορει να κατηγορειτε τους Ταρκοφσκι, Μπεργκμαν, Τριφο πως ειναι ψευτοκουλτιουριαρηδες και δηθενατζηδες, αλλα αν δεν υπηρχαν αυτοι δεν θα υπηρχε κινηματογραφος."

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    3. "Ενω ο Ταραντινο σαχλαμαριτσες και βρισιες και γκομενιτσες.Αυτο ειναι κινηματογραφος;ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!"

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    4. "Καταλαβαινω πως εχει καποια εκθαμβωτικα πλανα, αλλα τα πλανα ενος Ταρκοφσκι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!!!!!!!!"

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    5. "Και ο Ταραντινο ψευτοχαβαλετζης ειναι!Χαβαλες ειναι αυτη η αποθεωση της βιας και της κακογουστιας;!;!"

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    6. "Κανονικα, δεν επρεπε να τη δω πρωτα για να καλαβω πως δεν απευθυνεται σε εμενα τον δηθενατζη και ψευτοκουλτουριαρη;"

    Ναι, κανονικά δεν έπρεπε...!!!

    7. "Παραπανω δεν κατηγορουσα αυτα τα σκουπιδια που θελει να ξανακανει ο Απατεωνας;!;!"

    "Μάλλον" δεν κατάλαβες τι σου είπε και πως το είπε...

    8. "Ρωτω για 3η φορα:
    Εκτος απο το ψευτο-χαβαλε, τι αλλο σου αρεσε απ' αυτη την ταινια;"

    ΓΚΑΥΛΑ!!!

    9. "Ειναι αστεια η σκηνη με το αυτοκινητο και τδεμενη γυναικα στο τελος;Φασιστικη και ανωρυμη ειναι!Α ρε Κουεντιν γερασες και ακομα να κανεις μια ταινια της προκοπης (εκτος απο το Reservoir Dogs)"

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/ (τελικά όλες οι ταινίες που δεν σου αρέσουν είναι φασιστικές... Δημοκρατική άποψη!)

    10. "Αλλα για το "Death Proof" δεν ειχα πει τη γνωμη μου."

    Κι έπρεπε να την πεις... :/ Β)

    11. "Ευχαριστω.Καλοσυνη σου!"

    Φημίζομαι για την καλοσύνη μου άλλωστε... Β)

    12. "Ενταξει το παραδεχομαι :), ;). Αλλα σαν ταινια δεν λεει και πολλα...."

    Σου άρεσε ρε κουφαλίτσα... Γούσταρες όπως δεν γούσταρες ποτέ με το 8 1/2... ;) ;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΓ: Annie, έχεις και σε μένα αλλεργία;!;!; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε σπαματζή Τζακ! Της φατσούλας το κάγκελο έγινε(ο Aldo το είχε πει αυτό;)!

    Αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο το φασισμό τον είδα κι εγώ. Όπως κοιτάς το καπό στη γωνία κάτω δεξιά, πάνω από το πόδι της Zoe!

    ΥΓ: Σε σένα έχω λιγότερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Κι όμως τις καλύτερες απαντήσεις έδωσα... Β)

    2. Δεν το είδα από αυτή τη γωνία ρε γμτ και δεν πρόσεξα πως περνάει φασιστικά μηνύματα...!!! :(

    ΥΓ1: Δεν φταίει κανένας άλλος, εγώ φταίω που δεν έγραψα κανένα σχόλιο σαν κι αυτά που γράφεις κι εσύ όταν κάποιος trollάρει στο βλογκ μου και μου σπάει τα νεύρα... :@ :S

    ΥΓ2: Τώρα θυμήθηκα να απαντήσω στο "Είσαι πολύ ποιητικός όταν θέλεις!"

    Ναι, είμαι! Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νιάνια-νιανιάνια... τα δικά μου σχόλια που έχω κάνει κουότινγκ τα δικά σου δεν μπορείς να τα σβήσεις...!!! Νιανια-νιανιανια!!!

    xD xD xD :)) :)) :)) :)) :)) :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κόσμος καίγεται και το νουνί χτενίζεται! :p

    ΥΓ: Στην 24άρα όμως δεν την έχεις δει (μάντεψε ποιος την απαύτωνε)... Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή