Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Jackie Brown: Soundtrack

Για μένα είναι το καλύτερο soundtrack ταινίας! Το ωραίο είναι, πως εδώ οι χαρακτήρες(όπως άλλωστε σε όλες τις ταινίες του Tarantino) ακούνε μουσική, τραγουδάνε, έχουν άποψη για τη μουσική. Εδώ τα τραγούδια δεν συνοδεύουν απλώς την εικόνα αλλά γίνονται μέρος της, αποτελούν μέρος των συμβολισμών. Η Jackie έχει μία πολύ αξιοπρεπή συλλογή από βινύλια, είναι φαν των Delphonics και όταν ο Max της λέει πως πλέον υπάρχουν τα cd του απαντάει πως δεν θα μπορούσε να το αντέξει να ξαναρχίσει τη συλλογή της.



Η ταινία ξεκινάει με τη Jackie να περπατάει στους διαδρόμους του αεροδρομίου. Το Across 110th Street που τη συνοδεύει είναι παραπάνω από ταιριαστό.



Όταν φυλακίζεται η Jackie ακούγεται το Long Time Woman το οποίο τραγουδάει η ίδια η Pam Grier και είναι από το OST του The Big Doll House.



Και λίγο μετά το Natural High. Όταν Jackie και Max αντικρίζουν πρώτη φορά ο ένας τον άλλο. Περιγράφει υπέροχα το πως ένιωσε εκείνη τη στιγμή ο Max (και ίσως και η Jackie αλλά πολύ αργότερα). Η Jackie πλησιάζει όλο και πιο πολύ και μοιάζει η σκηνή να κρατάει μια αιωνιότητα κι όμως όταν τελειώνει θέλεις κι άλλο!



Tennessee Stud. Το ακούει ο Ordell και σίγουρα είναι κάτι που δεν περιμένεις από ένα χαρακτήρα σαν αυτόν. Είναι το αγαπημένο μου καθώς ο Johnny Cash είναι μεγάλη λατρεία.



Φυσικά οι Delfonics δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Το soundtrack περιλαμβάνει πολλά ακόμη κομμάτια(σύνολο είναι 28) και όλα ανεξαιρέτως είναι υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου