Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Quentin's Women: Alabama

Δεν θυμάται τι κάνει, δεν ξέρει από που είναι, το αγαπημένο της χρώμα είναι το μαύρο, ο αγαπημένος της ηθοποιός είναι ο Μπαρτ Ρέινολντς, ακούει Φιλ Σπέκτορ, την ανάβει ο Μίκι Ρουρκ, η φωνή του Έλβις, το κουνγκ φου, η πίτα, της τη σπάνε οι Πέρσες... Αυτή είναι περίπου η Alabama...


Ουσιαστικά είναι μια ακόμη περίπτωση ανθρώπου που αρνείται να μεγαλώσει. Παιδιάστικη συμπεριφορά και εμφάνιση, ενθουσιασμός, ανεπιτήδευτο χαμόγελο. Θα αγαπήσει τον Clarence με όλη της δύναμη και από την πρώτη στιγμή. Και τότε θα του αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα είναι πόρνη και καθόλου τυχαία δεν ήταν η συνάντησή τους.


Είναι ειλικρινής, δεν θα κρύψει τίποτα. Είναι όμως και αφόρητα γλυκιά και sexy κι ο Clarence δεν θα της κρατήσει κακία. Η Alabama είναι ο τύπος γυναίκας που δεν διστάζει σε τίποτα αν πρόκειται για τον έρωτα. Δρα με βάση το συναίσθημα. Κερδίζει εύκολα την καρδιά όσων την γνωρίζουν.


Ακολουθεί τον Clarence σχεδόν τυφλά. Τον κοιτάει στα μάτια και του δίνεται με όλη της την ψυχή. Όχι γιατί είναι όμορφος(δεν θα το λέγαμε), όχι γιατί είναι καλό παιδί(που είναι αλλά είναι και πολύ επιπόλαιος), όχι γιατί είναι και αυτός έτοιμος να κάνει τα πάντα γι' αυτή. Αλλά απλά γιατί είναι cool. Έτσι είναι η Alabama. Ακόμη παιδί μέσα της διαλέγει ποιον θα αγαπήσει με παιδιάστικα κριτήρια.


Όμως θα μεγαλώσει απότομα. Σε λίγες στιγμές, θα κληθεί να γίνει δυναμική, τιμωρός, θανάσιμη. Και τότε θα είναι μόνη. Ο Clarence δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον εαυτό του που δεν ήταν εκεί. Η Alabama πάλι μένει τρομακτικά ψύχραιμη και δεν φεύγει από το πλευρό του κι ας έχει δει τον κίνδυνο να ζωντανεύει μπροστά της.


Η Alabama κείνα το πιο γλυκό μουτράκι, το πιο αξιαγάπητο κορίτσι που έχει δημιουργήσει η πέννα του Ταραντίνο. Δεν μπορείς να την αντιπαθήσεις. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι ρεαλιστική. Υπάρχει αυτό το υπέροχο είδος γυναίκας; Θα έβγαζε ποτέ κάποια το παιδί της Έλβις για να κάνει το χατήρι σε αυτόν που αγαπάει;


14 σχόλια:

  1. Έχω πάνω από 10ετία που είδα την ταινία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι δυνατόν!!! Εγώ πάλι πολύ πρόσφατα την είδα πρώτη φορά. Και κάνω επανάληψη πολύ συχνά. Πως αντέχεις χωρίς να ξαναδείς τον Brad Pitt και (κυρίως) τον Gary Oldman στους πιο άκυρους ρόλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η alabama είναι ο καλύτερος γυναικείος χαρακτήρας που έχει γράψει ο q...καλά μαζί με την shosanna και καμια 10 ακόμα:}

    και η ταινία είναι γαμάτη...


    ""Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι ρεαλιστική. Υπάρχει αυτό το υπέροχο είδος γυναίκας;""

    πες τα ρε annie...βρείτε με μια τέτοια και δεσμεύομαι αμέσως:}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και επίσης η εμφάνιση της με το αγελαδι μίνι το μπλε σουτιέν{?} και το μπλε γυαλί ...είναι υπεροχη...μπράβο ρε q.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ότι ο Clarence είναι πιο ρεαλιστικός. Αν έλεγε σε Ελληναρά "ξέρεις είναι call girl αλλά σε ερωτεύτηκα και είμαι 100% μονογαμική" θα την πέταγε επιτόπου από την ταράτσα!

    Να δίνουμε όμως και κανένα credit στον Σκοτ, δεν ήταν μόνο Ταραντίνο αυτός ο υπέροχος χαρακτήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η μονη διαφορα που έχει ένα call girl από κάθε άλλη γυναικα... είναι ότι αυτή πληρώνεται...θα μπορούσα να μιλάω για μέρες...αλλα ας το αφήσουμε...για ευνόητους λόγους.

    ο scott μονο την σκηνοθεσία δεν έκανε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν έχετε καμιά παραγγελία για τον επόμενο χαρακτήρα ξέρετε που θα με βρείτε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι κοριτσάκι ρε Aldo; Θα το σκεφτώ πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πιστεύεις ότι δεν έχω δει ποτέ αυτήν την ταινία;; Όχι ότι δεν την έχω βρει πουθενά (πάντως δε βρίσκεται κι εύκολα) ή ότι δεν ήθελα να τη δω... Απλά είναι από αυτά τα ανεξήγητα που δεν έχει τύχει να περάσουν από τα μάτια σου, πώς ηταν το ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟ για μένα πριν έναν χρόνο;; Ε, κάτι τέτοιο.

    Βάλε Γουλφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πάλι πάλι!!
    έχω και αλλα κοριτσάκια στην λίστα...να ξέρεις:}

    ΑπάντησηΔιαγραφή