Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Quentin's Women: Shoshanna Dreyfus

Έφηβη ακόμη είδε την οικογένειά της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της. Ένιωσε τον φόβο να την παραλύει αλλά μπόρεσε να τρέξει μακριά ενώ το βλέμμα του Hans Landa διαπερνούσε τη σπονδυλική της στήλη. Και κατάφερε να επιβιώσει, να ερωτευθεί και να αποκτήσει τον δικό της κινηματογράφο αφήνοντας πίσω το οδυνηρό παρελθόν. Είναι πλέον μια όμορφη, νέα, τυπική(στα όρια του γραφικού) Γαλλίδα...


Όμως το παρελθόν θα επιστρέψει χάρη σε ένα κακόγουστο αστείο της μοίρας. Θα τη βρει απροετοίμαστη αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη. Αποφασισμένη να σχεδιάσει την απόλυτη εκδίκηση για τον άντρα που ξεκλήρισε την οικογένειά της και τους ομοίους του.


Στην πρώτη της συνάντηση με τον άντρα που αποτελεί τον εφιάλτη της θα είναι τρομοκρατημένη. Θα παραμείνει ψύχραιμη και δεν θα σπάσει παρά μόνο όταν αυτός απομακρυνθεί. Τη δεύτερη φορά που θα συναντηθούν θα είναι πάλι ψύχραιμη. Όμως αυτή τη φορά όχι για να κρύψει τον φόβο της αλλά την έξαψη, τον ενθουσιασμό και την αγωνία για την έκβαση του σχεδίου της.


Η Shosanna είναι ένας άνθρωπος που έχει πονέσει και έχει μισήσει πολύ. Έτσι όταν τυχαία της δοθεί η ευκαιρία για εκδίκηση όχι απλά θα την αρπάξει αλλά θα την κάνει όσο πιο μεγαλειώδη μπορεί. Θα γίνει η ίδια δολοφόνος και θα απευθυνθεί στα θύματά της πριν τα σκοτώσει. Για να τα τρομοκρατήσει λίγο παραπάνω.


Όμως όταν κορυφωθεί η εκδίκησή της δεν θα είναι εκεί για να την απολαύσει. Ίσως καλύτερα γιατί θα έβλεπε ότι ανάμεσα σε αυτούς που δολοφονεί δεν βρίσκεται αυτός που ήθελε όσο κανέναν άλλο να σκοτώσει. Άλλο ένα ειρωνικό παιχνίδι της μοίρας.


Ολοκληρωμένος χαρακτήρας, αλλά απλός. Στο κάτω κάτω μια απλή κοπέλα είναι που μεγάλωσε απότομα από καταστάσεις που δεν μπορούσε να ελέγξει. Ένας χαρακτήρας γραμμένος με πολύ αγάπη. Ένας χαρακτήρας που την ώρα που η φυσική του υπόσταση αφήνει την τελευταία της πνοή, η κινηματογραφική του γράφει ιστορία και χαράζεται στην αιωνιότητα...

13 σχόλια:

  1. στο χω ξανά πει έτσι?? την αγαπώ!!!

    η ετοιμασία...το φιλί με τον μαύρο...η σεκάνς στον δωμάτιο...η σκηνή έξω από το cinema...οι γάλλοι που τιμούν τους σκηνοθέτες...θεα η shoshanna...αλλα και ο q δεν πάει πίσω.

    ""Άλλο ένα ειρωνικό παιχνίδι της μοίρας.""

    του q θες να πεις...βασικά τώρα που το ξανά σκέφτομαι...μονο ο aldo έμεινε ευχαριστημένος:P

    το basterds έχει κάτι το περίεργο...όσο το σκέφτομαι...τόσο πιο πολύ με αρέσει...θυμάμαι όταν το είχα δει την πρώτη μέρα...καλά το μυαλό μου ήταν συνεχεια εκεί...και όσο περνούσαν οι ώρες τόσο πιο πολύ με άρεσε!!!!

    ps και πλησιάζουμε τα 300...πάμε μαρή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι είναι πολύ καλή.

    Για τους χαρακτήρες η μοίρα είναι ο συγγραφέας τους.

    "ps και πλησιάζουμε τα 300...πάμε μαρή!!!"

    Ποια 300 καλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "και θα απευθυνθεί στα θύματά της πριν τα σκοτώσει. Για να τα τρομοκρατήσει λίγο παραπάνω."

    Τι γαμάτο σκηνικό!!! Πανέμορφη Shoshanna!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτά καλε::P

    http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=inglouriousbasterds.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι τους έσωσε από την καταστροφη ο Quentin :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.movieline.com/2009/11/sally-menke.php?page=1

    pia ine ayti pali??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως ο πιο όμορφα γραμμένος χαρακτήρας της ταινίας... Και η τελευταία συνάνηση με το "Καμάρι του έθνους"... Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ!

    Άσχετο με το αν η ηθοποιός δε μου αρέσει και τόσο εμφανισιακά, για το οποίο έφαγα και κράξιμο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "για το οποίο έφαγα και κράξιμο"

    Και πολύ καλά έπαθες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και θα φας κι άλλο αν συνεχίσεις... :P :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "pia ine ayti pali??"

    Αυτή είναι Sally μου κάνει το μοντάζ μαζί με τον Quentin. Κοινώς η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Βλέπει πρώτη απ΄όλους την ταινία, μαζί με το κομμένο υλικό και μένει σε ένα δωματιάκι κλεισμένη μαζί του για μέρες... Να ποια είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ""Αυτή είναι Sally μου κάνει το μοντάζ μαζί με τον Quentin.""

    ωχ...καημένη γυναικα:P
    φαντάζομαι τον q πάνω από το κεφάλι της να μην βάζει γλώσσα μέσα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγγνώμη που δε μου αρέσει μια σκυλομούρα Γαλλίδα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mη σε πάρουν χαμπάρι οι άλλοι, μόνο αυτό σου λεω :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή