Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Reservoir Scenes: Coccotti interogates Clif

                                                                                  


Μία σκηνή που δεν θα προσέφερε τίποτα απολύτως αν δεν έπαιρναν μέρος αυτοί οι δύο ηθοποιοί. Ο Hopper σε έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς που ήταν συνηθισμένος και ο Walken σε ένα ακόμη cameo να παραδίδει μαθήματα ερμηνείας.




Μια ανάκριση που είναι γνωστό από την αρχή ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Κι όμως ο Vincenzo Coccotti έχει την υπομονή να τη διεξάγει αλλά και ο Clif να συμμετάσχει κανονικά.


Χάρη στους δύο αυτούς ανθρώπους η σκηνή αυτή, με χαρακτήρες μη πρωταγωνιστές, φαινομενικά άχρηστη, θεωρείται η καλύτερη σκηνή του True Romance...Και είναι!


Ο Clif βρίσκει το κουράγιο να κάνει χιούμορ το οποίο ο Coccotti φαίνεται να εκτιμά πριν αδειάσει το πιστόλι του πάνω του. Κι εδώ είναι μία κλασσική σκηνή Ταραντίνο. Κάνει τους θεατές να νιώσουν ασφαλείς, κοντά στους χαρακτήρες που βρίσκονται στη σκηνή πριν το μεγάλο "μπαμ" που θα τους σηκώσει από τα καθίσματα. Και ο Tony Scott έκανε καταπληκτική δουλειά στη σκηνοθεσία της σκηνής αυτής.


Όμως πάλι θα έρθω στις ερμηνείες και κυρίως αυτή του Walken. Προσέξτε το πρόσωπό του την ώρα που ο Clif προσβάλλει την καταγωγή του. Πως αλλάζει έκφραση. Απίθανος... Και ο Hooper αρκετά εντυπωσιακός με αυτή τη βαθιά φωνή και την ηρεμία στο βλέμμα, να διαπράττει με απίστευτη ευκολία το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

8 σχόλια:

  1. από τα καλύτερα που έχει γράψει ο q!

    ""να διαπράττει με απίστευτη ευκολία το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.""

    εδώ διαφωνώ όσο δεν πάει.
    έχει τους λόγους του και έπρεπε να το κάνει...ήξερε ότι σαν άνθρωπος είναι αδύναμος και ότι δεν θα άντεχε για πολύ...οποτε το μονο που είχε να κάνει ήταν να ""αναγκάσει" τον Coccotti να τον σκοτώσει πριν σπάσει...και τα κατάφερε.
    ο clif είναι ο ""νικητής"" της αναμετρήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ξαναπεί πως έχω χρόνια να δω το True Romance και δεν θυμάμαι τη συγκεκριμένη σκηνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ήταν βέβαιο ότι θα μάθει στο τέλος ο Coccotti. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα το ξέρουμε όλοι! συμφωνώ όμως ότι ο Clif νίκησε(τι να το κάνει βέβαια...).

    Jack στη στήλη δεξιά το βιντεάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aρχιζει η εκστρατεια ''glorious basterds''μπας και πεισουμε τα μελη της ακαδημιας να δωσουν το οσκαρ στον Quentin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα ναι αυτό να κάνουμε. Το αξίζει και αν όχι της σκηνοθεσίας(που μεταξύ μας κανονικά αυτός πρέπει να το πάρει), σίγουρα αυτό του σεναρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ είμαι αισιόδοξος πάντως ότι μπορούμε την έκλπηξη.
    εδώ κατάφεραν να το δώσουν στο SHAKESPEARE IN LOVE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λογικά θα το πάρει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω γιατί αν το περιμένω και δεν γίνει θα απογοητευτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όταν λέω είμαι αισιόδοξος...δεν εννοώ μονο για το σενάριο:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή