Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Quentin's Basterds: Mr. Pink

Μάλλον η πρώτη γνωριμία με τον Mr. Pink δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Μέσα από ένα λογύδριο του παραλόγου μας αναλύει για πιο λόγο δεν πιστεύει στο πουρμπουάρ. Έχει όμως κι ένα μικρό(πολύ μικρό) δίκιο ο καημένος, καθώς φαίνεται σε κάποιες στιγμές να ψάχνει τη σερβιτόρα με το βλέμμα για να του γεμίσει την κούπα αλλά αυτή δεν έρχεται.


"The words "too fucking busy" shouldn't be in a waitress's vocabulary."

Ο Mr.Pink εκτός από βιολιστής με το μικρότερο βιολί στον κόσμο, είναι τρομερά ψύχραιμος, σκέφτεται καθαρά, είναι ορθολογιστής. Δεν είναι χαζός ούτε ερασιτέχνης. Είναι ο πρώτος που καταλαβαίνει ότι κάποιος τους την έστησε και μέχρι το τέλος μένει προσηλωμένος στο στόχο "το πως θα την βγάλει καθαρή".

"You're acting like a first year fucking thief! I'm acting like a professional!"

Το βλέπεις ότι δεν σταματάει στιγμή να σκέφτεται. Μπορεί να φαίνεται παλαβωμένος αλλά το μυαλό του παίρνει δέκα χιλιάδες στροφές το δευτερόλεπτο! Κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην αποθήκη ζωντανός αλλά να πάρει μαζί του και τη βαλίτσα με τα διαμάντια.


"Somebody's shoved a red-hot poker up our ass, and I want to know whose name is on the handle! "

Προσπαθεί μάταια να συνετίσει τους υπόλοιπους. Να τους κάνει να φερθούν σαν επαγγελματίες. Όσο όμως δεν τον ακούν, τόσο μεγαλώνει η μεταξύ τους ένταση και καταλήγουν στο αναπόφευκτο. Και όλο αυτό όσο ο προνοητικός και πάνω απ' όλα επιζήσας Mr. Pink κρύβεται με τα διαμάντια και περιμένει να τελειώσει το πανηγύρι.


"Fuck you, White! I didn't create the situation, I'm just dealin' with it! You're acting like a first year fucking theif - I'm acting like a professional! If they get him, they can get you. They get you, they get closer to me, and that can't happen! And you, motherfucker, are lookin' at me like it's MY fault. I didn't tell him my name. I didn't tell him where I was from. I didn't tell him what I knew better than NOT to tell him! Fuck, fifteen minutes ago you almost told me your name! You, buddy, are stuck in a situation YOU created. So, if you wanna throw bad looks somewhere, throw 'em at a mirror!"

Δεν είναι badass τύπος, δεν είναι καν επιβλητικός. Είναι αντιπαθής, μίζερος, σπαστικός. Γιατί λοιπόν τον αγαπάμε; Γιατί είναι εκείνη η μικρή φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αυτή της λογικής, που λατρεύουμε να μισούμε αλλά που ξέρουμε πως πάντα έχει δίκιο...

13 σχόλια:

  1. Ήταν τόσο αστείο και ρεαλιστικά καθημερινό το συγκεκριμένο λογύδριο που αμέσως μου έκανε συμπαθέστατο τον Pink...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλά υπέροχος...από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο...ο buscemi είναι τεράστιος ηθοποιός...τι να λέμε τώρα.

    καλά ξεκίνησες:}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπαθής ο τσιφούτης; Να τον δείρω ήθελα. Έχω τρελό κόλλημα με το να αφήνω φιλοδώρημα και έχω κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση. Απλά δεν υπάρχει δικαιολογία και ο Pink είναι μίζερος και αντιπαθέστατος!

    Αν δεν ήταν τέτοιος όμως δεν θα τη γλίτωνε στο τέλος. Ή μήπως δεν τη γλίτωσε;

    Για την άλλη εβδομάδα να συνεχίσω με Mr. Blonde, κάποιον από άλλη ταινία ή γυναίκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωπ Aldo δεν σε είχα δει. Φοβερός ηθοποιός, θα συμφωνήσω. Η αγαπημένη μου στιγμή όταν ο Joe του ανακοινώνει ότι θα είναι ο Mr. Pink και μετά ζητάει να το αλλάξει σε Mr. Purple!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά όταν τους ανακοίνωνε τα ονόματα είχα πεθάνει στα γέλια.

    ο mr.pink την γλίτωσε...τέλος.

    από γυναίκες...θέλω shosanna:}...άντε και Alabama...και Mallory...και O-Ren Ishii.

    για το φιλοδώρημα συμφωνώ απόλυτα...αλλα είχε πλακα:}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γράψω για γυναίκα μάλλον θα είναι η αγαπημένη μου Alabama. Αν και η Shosanna την σπρώχνει σιγά σιγά από αυτή τη θέση. Να μην τελειώσω πρώτα με τους άντρες ε; Τουρλουμπούκι; Ok αν δεν προτείνει κανένας άλλος κάτι σε άντρα, θα σου κάνω το χατήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την πάτησες. Είναι η χειρότερή μου από τις γυναίκες του Tarantino. Θα περιμένει παααάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μου κανεις το χατίρι για την shosanna η για την alabama?:}
    τις λατρεύω και τις 2...αν και είναι τόσο μα τόσο διαφορετικές.
    αστούς άντρες μωρέ...έτσι και αλλιώς η άντρες είναι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως είναι η χειρότερή σου ρε Annie;;; Δεν είχες συμφωνήσεις πως είναι απ΄τους πιο μπάστερδους χαρακτήρες του Tarantino;;; Αυτό καλό δεν είναι;;; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπάσταρδη είναι αλλά με την κακιά έννοια. Πολύ γυναικουλίστικα φέρεται ώρες ώρες και μου τη σπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλά διαφωνούμε. Για μένα ήταν απ΄τους πιο γαμάτους (βλ. διασκεδαστικούς) μοχθηρούς χαρακτήρες που έχω δει σε ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή