Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Inglourious Basterds: Οι πρωταγωνιστές

Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας. Όποιος δεν θέλει να ξέρει το παραμικρό για την ταινία καλύτερα να μην διαβάσει παρακάτω.






COLONEL HANS LANDA OF THE SS, THE JEW HUNTER (Christoph Waltz)


Ο Landa είναι ιδιοφυΐα. Ο ίδιος ο Χίτλερ τον έθεσε υπεύθυνο να ξεφορτωθεί τους Εβραίους από τη Γαλλία. "Αν δεν έβρισκα τον σωστό Landa δεν θα έκανα αυτή την ταινία" λέει ο Tarantino. "Ο Landa είναι ιδιοφυΐα στις ξένες γλώσσες, έτσι έπρεπε να βρω κάποιον που να είναι κι αυτός ιδιοφυΐα καθώς οι μισές σκηνές του είναι στα Γερμανικά και οι άλλες μισές στα Γαλλικά. Και υπάρχει και μια τεράστια σκηνή στα Αγγλικά, έτσι θα έπρεπε να είναι ικανός να μιλήσει εξίσου καλά και τις τρεις γλώσσες".


LIEUTENANT ARCHIE HICOX (Michael Fassbender)
BRIDGET VON HAMMERSMARK (Diane Kruger)

Ο Hicox είναι ένας Βρετανός movie buff(δεν ξέρω τι είναι αυτό) που τον στέλνουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού στην αποστολή Kino.

Ο σύνδεσμος του εκεί είναι η Γερμανίδα σταρ του κινηματογράφου Bridget Von Hammersmark. "Μου αρέσει η ιδέα του να εναντιώνεται το σινεμά στους Ναζί, αλλά όχι μόνο μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά".


GENERAL ED FENECH (Mike Myers)

Ο Fenech είναι το μυαλό πίσω από την αποστολή Kino, ένα σχέδιο να σαμποτάρουν την μεγάλη πρεμιέρα του Goebbel. “Ήξερα ότι ο Mike είναι θαυμαστής της δουλειάς μου. Είναι expert στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Και είναι εκπληκτικός καρατερίστας, έτσι του πρότεινα να παίξει έναν μεγαλύτερο Βρετανό στρατηγό"


FREDERICH ZOLLER (Daniel Bruhl)

Ο Zoller είναι ένας Γερμανός σκοπευτής που τιμάται στην τελευταία προπαγανδιστική ταινία του Joseph Goebbel, "Nation’s Pride". Ερωτεύεται τη Shosanna και προσπαθεί να πείσει τον Goebbels να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στον κινηματογράφο της. "Ο Zoller είναι ένας ήρωας πολέμου που βρίσκεται στην αρχή του να γίνει μεγάλος κινηματογραφικός αστέρας"


SHOSANNA DREYFUS (Melanie Laurent)

Η Shosanna είναι Εβραία που ξέφυγε από τους Ναζί και μετακόμισε στο Παρίσι, όπου υιοθετεί Γαλλική ταυτότητα και γίνεται διευθύντρια ενός μικρού κινηματογράφου. “Η Melanie απλά ήρθε στην audition και σκέφτηκα ότι είναι υπέροχη. Είναι καταπληκτική ηθοποιός. Καταλαβαίνει τη Shosanna στην ψυχή της."


THE BASTERDS

Οι Μπάσταρδοι είναι μια ομάδα σκληρών αντρών που με αρχηγό τον Aldo Raine 'The Apache'(Brad Pitt) κυνηγάνε Ναζί και τους παίρνουν το σκαλπ και γι'αυτό πήρε αυτό το ψευδώνυμο ο αρχηγός τους. "Η ιδέα είναι να κάνουν ότι έκαναν οι Apache αλλά ενάντια στους Ναζί. Θέλουν να τρομοκρατήσουν με αυτό τον τρόπο τους Ναζί. Να μπουν στο μυαλό τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου