Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Once Upon a Time in Nazi-Occupied France...

Ο Quentin μίλησε στο Empire για το teaser. Σχεδόν σκηνή προς σκηνή αναλύει το κάθε τι και μιλάει για την ταινία...


Λέει ότι οι βασικοί...μπάσταρδοι είναι ο Aldo Raine και ο Donnie Donowitz. Οι χαρακτήρες που ενσαρκώνουν δηλαδή ο Brad Pitt και ο Eli Roth. Τους είχε σκεφτεί από την αρχή και οι υπόλοιποι ήρθαν να τους πλαισιώσουν.


Επίσης λέει πως ήθελαν καιρό να συνεργαστούν με τον Brad Pitt και ίσως ήταν η καταλληλότερη στιγμή αν κρίνουμε από το trailer. Στην τελική δεν μπορώ να τον φανταστώ σε καμία άλλη ταινία.


Μιλάει και για την "ταινία μέσα στην ταινία"(την οποία σκηνοθετεί ο Eli Roth). Βασίστηκε στον Audie Murphy έναν Αμερικανό GI που έπαιξε σε γουέστερνς μετά από κάποια ταινία φόρο τιμής που είχαν κάνει για τα κατορθώματά του. Όπως ο Audie Murphy, έτσι και ο Frederik Zoller είναι στην αρχή του να γίνει σταρ.


Ακόμη θα μάθουμε για τα κεφάλαια της ταινίας. Κάθε ένα είναι γυρισμένο με διαφορετικό στυλ. Το πρώτο θυμίζει σπαγγέτι γουέστερν με φωτογραφία WW2 movie. Πόσο μεγαλειώδες θα είναι; Σκέφτομαι τη μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να συνδυάζει περισσότερες τεχνικές και αναφορές από το Kill Bill και ανατριχιάζω...


Για τη Shosanna μαθαίνουμε πως πάντα ήταν βασικός χαρακτήρας. Αυτό που άλλαξε είναι πως στην αρχή την προόριζε για χαρακτήρα του movie-movie universe, ένας πραγματικά badass χαρακτήρας τύπου Νύφης αλλά τελικά την έκανε πιο...πραγματική.


Geekasm... Μία σκηνή 23 λεπτών στο υπόγειο ενός μπαρ που θυμίζει Reservoir Dogs. Φανταστείτε μόνο τα μεγάλης διάρκειας πλάνα, την ένταση που θα νιώσουμε. Θεωρεί αυτή τη σκηνή το μεγαλύτερό του επίτευγμα. Από τη στιγμή που τέλειωσε με αυτή τη σκηνή οι υπόλοιπες φάνηκαν εύκολες.


Αποφεύγει επίσης τα κλισέ των πολεμικών ταινιών: "I wanted to stay away from all the silly war-movie cliches that I never bought into," says Tarantino. "Y'know, they have to take out a guard, so they very lightly strangle him and that takes care of that. They kill a German soldier and all of a sudden, not only is there no blood on their uniform or even a bullethole, it miraculously fits them when they put it on! All that kind of stuff."


Εδώ λοιπόν όλο το άρθρο. Όσο πλησιάζει ο καιρός με πιάνει μια ανησυχία. Ελπίζω σύντομα να μάθουμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου